Restauratie Trouwzaal Gemeente Heemsteden
Restauratie plafondschildering “Lucasbolwerk” in Utrecht
Restauratie Vrijheidsbeeld Heemsteden
Gemarmerd in St. Remy Kasteel – Berg en Dal
Restauratiewerk Polderhuis Huize Sevenaer
Restauratie Stijlkamer Kasteel Diepenheim
Restauratiewerk voor de Algemene Begraafplaats in Heemstede
Restauratie glas in lood in opdracht van de Gemeente Heemstede
Jachthuis St. Hubertus in Otterlo
Leo Scholten Schilder- en Restauratiewerken uit Huissen had een belangrijk aandeel in deze grondige opknapbeurt. Het vele kleurrijke tegelwerk in het interieur en al het schilderwerk is overgedaan. Alles moet er straks precies zo uitzien als Berlage het destijds heeft bedoeld. Het terugbrengen van het oorspronkelijke kleurenplan in het schilderwerk van Jachthuis Sint Hubertus. Dit conform de toegepaste materialen en kleuren door Bart van der Leck, zoals blijkt uit verfhistorisch onderzoek. De naoorlogse verflagen (alkydharsverf) op stalen kokerbalken en flenzen zijn verwijderd, waarbij de oorspronkelijke verflaag moest worden behouden. De kokerbalken zijn voorzien van een brandwerende laag en daarna, evenals de flenzen, opnieuw geschilderd met een authentieke lijnolie. Voorts reinigen en retoucheren van de geglazuurde stenen van wanden en plafonds. Herstel politoerwerk deuren en het vervangen van alle glaslatten door stopverf, conform oorspronkelijke situatie. Reinigen van de gevelbeglazing middels polijstpoeder en regulier buitenschilderwerk.
“Het Jachthuis Sint Hubertus in het Nationale Park de Hoge Veluwe wordt gezien als een van de belangrijkste monumenten van Nederland. Een ‘Gesamtkunstwerk’ uit 1920 van architect H.P. Berlage. De restauratie van het Jachthuis omvat een grote diversiteit aan disciplines op het gebied van restauratieschilderen. Een omvangrijk project, waarbij gelijktijdig met de schilderwerkzaamheden ook andere bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden plaatsvonden. Goede communicatie en planning zijn dan ook cruciaal. Voorts is de samenwerking tussen twee bedrijven, Schilder- en Restauratiewerken Leo Scholten en Schildersbedrijf Wolters en, bijzonder te noemen.”
Dit project heeft de publieksprijs gewonnen van de Nationale SchildersVAKprijs 2013.
Kasteel Doornenburg
In de 9e eeuw wordt de Doronburc al genoemd. Waarschijnlijk diende de vesting als verdediging tegen de Noormannen. De Doornenburg is bewoond geweest door de opeenvolgende geslachten Van Doornick, Van Bylandt, Van Homoet, Van Voorst, Van Amstel, Van Heemskerk en Van Bemmel. De laatste bewoonster was Maria Clara von Delwig, barones van Bemmel. Zij is in 1847 op hoogbejaarde leeftijd overleden. Daarna is het kasteel nog lange tijd in eigendom geweest van de familie Van der Heijden.
Kapel Canisius College in Nijmegen
Het “Canisiuscollege” is genoemd naar de in 1521 te Nijmegen geboren en in 1925 heilig verklaarde Jezuiet Petrus Canisius. Als zelfstandige eenheid binnen het oorspronkelijk complex, is deze vleugel te beschouwen als een der meest rijke, gave en monumentale voorbeelden van zowel neo-renaissance architectuur, als van scholen-, klooster- en internaatsbouw rond 1890.
Kleuradvies Koeltunnel
Restauratie sterrenhemel koepel Zeist
De koepel en de brug op het landgoed Beerschoten-Willinkshof in Driebergen zijn gerestaureerd. De koepel, of ‘tuintempeltje’, werd in 1889 gebouwd op het landgoed van de familie Willink. De ouders verloren rond 1880 hun enige kind en wilden op de plaats van het woonhuis een koepel, ter nagedachtenis. Architect Posthumus werd bij het ontwerpen van de koepel geïnspireerd door de Temple de l’Amour bij het paleis Trianon van Marie Antoinette in Versailles. Het tuintempeltje staat op een lichte verhoging in het park en biedt zicht op het hertenkamp aan de overkant van de weg. Een deel van het park is naderhand veranderd in hockeyvelden. De velden worden door een hek van de rest van het park gescheiden. De naam werd door de gemeente veranderd in Beerschoten-Willinkshof.