In zijn werk ziet Leo een duidelijke toename in de vraag naar Toplin standverf op lijnoliebasis. Het belang van het circulaire gedachtegoed begint tot steeds meer mensen door te dringen. En niet onbelangrijk: de kwaliteit van de huidige generatie lijnolieverven doet niet meer onder voor die van synthetische verven.

Duurzaam landgoed Bingerden

Landgoed Bingerden ligt aan de rivier de IJssel en is één van de oudst bewaard gebleven buitenplaatsen in Nederland. Het huis en het omringende park zijn al bijna driehonderdzestig jaar in het bezit van dezelfde familie. Leo Scholten legt de laatste hand aan een van de talloze kozijnen van het charmante landhuis. Met een vaardigheid die jarenlange ervaring verraadt, strijkt hij de verf net zo lang uit tot er een mooie, glanzende dekking ontstaat. Het is verf op basis van lijnzaadolie. In zijn werk ziet Leo een duidelijke toename in de vraag naar dit product. Het belang van het circulaire gedachtegoed begint tot steeds meer mensen door te dringen.

‘Ik wil landgoed Bingerden toekomstproof maken’

En niet onbelangrijk: de kwaliteit van de huidige generatie lijnolieverven doet niet meer onder voor die van synthetische verven. ‘Voor een vakschilder telt de tijd dat een verf overschilderbaar is’, vertelt Leo. ‘Was die bij lijnolieverf vroeger nog veel langer dan bij synthetisch vervaardigde verven, tegenwoordig gaat het gelijk op.’


DownloadDownload hier het hele artikel Landgoed Bingerden
HH72_LandgoedBingerden [P].pdf
Adobe Acrobat document
815.0 KB
Download

Bron: Magazine Herenhuis | www.herenhuis.nl