MONUMENTEN · 08. maart 2021

Twee maanden werkte restaurateur Leo Scholten aan het herstel van de ornamentenplafonds in het pand. Gisteren legde hij de laatste hand aan de werkzaamheden. De plafonds zijn weer als nieuw…

MONUMENTEN · 22. februari 2021

Voor een particuliere opdrachtgever in Doesburg restaureert Leo Scholten Schilder- en Restauratiewerken uit Huissen een tweetal rijk geornamenteerde en polychrome plafondschilderingen van een statig herenhuis uit 1871.

KERKEN EN KLOOSTERS · 19. oktober 2020

Het uitvoeren van restauratieschilderwerk in de Nicolaas kerk Helvoirt.
De kerk hebben we 15 jaar geleden geheel gerestaureerd en wordt door de Rijksdienst als één van de mooist beschilderde kerken van Nederland gezien.

MONUMENTEN · 18. juni 2020

Wageningen – Exact op de zonovergoten 757e verjaardag van de vestingstad Wageningen legt meesterschilder Leo Scholten uit Huissen de laatste hand aan de ‘hermaking’ van beide stadswapens uit 1710, die ooit de voormalige stadspoorten van de stad, de Nude- en Bergpoort sierenden.

MONUMENTEN · 05. juni 2020

Via het vak van huisschilder heb ik me stukje bij beetje gespecialiseerd in het restauratieschilderes. Veel marmer- en houtimitaties dus. In beide technieken moet je allerlei soorten kunnen nabootsen; bij marmer is de groene malachietvariant zo’n beetje het moeilijkst, bij hout de wortelnotenhoutimitatie, met al die knotjes.

MONUMENTEN · 27. september 2019

In zijn werk ziet Leo een duidelijke toename in de vraag naar Toplin standverf op lijnoliebasis. Het belang van het circulaire gedachtegoed begint tot steeds meer mensen door te dringen. En niet onbelangrijk: de kwaliteit van de huidige generatie lijnolieverven doet niet meer onder voor die van synthetische verven.

MUSEA · 03. september 2019

Een groep jonge, wetenschappelijk geschoolde, restaurators herstelt het trappenhuis van het Teylers Museum in Haarlem. Met moderne middelen. Vera Tolstoj is projectleider van dit internationale gezelschap. In ondernaanneming van Leo Scholten Schilder- en Restauratiewerken.

KERKEN EN KLOOSTERS · 26. maart 2019

In de Dionysiuskerk in Tilburg herstellen vier stagaires van Nimeto Utrecht onder leiding van restauratie- en decoratiespecialist Leo Scholten het plafond bij de hoofdingang.

OVERHEIDSINSTELLINGEN · 11. januari 2018

Leo Scholten Decoratie en Restauratieschilderwerken restaureerde de beschilderde muren van de entree van dit prestigieuze monument. Het project werd genomineerd voor de Nationale SchildersVakprijs 2015.

KERKEN EN KLOOSTERS · 23. maart 2015

In 2015 zijn de muurschilderingen van Jos ten Horn in de nieuwe apsis van de Goirkese kerk te Tilburg gerestaureerd door Leo Scholten